Pearson

Pearson je vodeća svjetska obrazovna i izdavačka kompanija, sa sjedištem u Londonu. Kompanija je organizovana u tri glavne poslovne grupe: Pearson Education (digitalno učenje, obrazovno izdavaštvo i usluge, uključujući Poptropica i eCollege), Financial Times Group (poslovne informacije, uključujući i časopis Financial Times) i Penguin Group (potrošačko izdavaštvo, uključujući Kindersley i Penguin Classics izdanja). Pearson takođe ima i 50% udjela u Economist Group.
Pearson Education je organizovana u tri grupacije: Pearson International Education, Pearson North American Education i Professional Education.
Nastavni materijali, multimedijalni alati, kao i test programi koji se koriste su od velike pomoći milionima ljudi širom svijeta, koji žele da nauče, ili unaprijede svoje znanje iz engleskog jezika. Oni su prilagođeni svim uzrastima polaznika i nivoima znanja, bez obzira da li se radi o predškolskom uzrastu, ili visokoškolskom obrazovanju.

pearson-accreditation-l

Pearson testovi

Pearson Test of English Young Learners (PTE Young Learners) je dizajniran da bude interesantan i zabavan za djecu mlađeg uzrasta, kako bi se kroz prva iskustva vezana za učenje engleskog jezika što više motivisala. Testira se sposobnost korišćenja struktura i funkcija u realnim situacijama, a kasnije mogućnost obavljanja određenih komunikativnih zadataka.

learning-english-the-fun-way

Pearson Test of English General (PTE General) integriše sve četiri jezičke vještine (slušanje, čitanje, pisanje i govor) i fokusira se na procjenu sposobnosti komunikacije na engleskom jeziku. Postoje šest nivoa znanja, koji su povezani sa Zajedničkim jezičkim okvirom Savjeta Evrope (CEF). PTE General certifikati važe doživotno. Tokom testa se koriste materijali i zadaci iz realnog života, kao što je pisanje poruka, razumijevanje razgovora i novinskih članaka, kao i aktivno učešće u razgovoru.

enjoy-conversation

Kroz različite zadatke, koji su relevantni i autentični, test će pomoći učenicima da identifikuju svoj nivo znanja i prate svoj napredak u učenju.
Pearson Academic je namijenjen polaznicima koji imaju visok nivo znanja engleskog jezika. Test je baziran na kompjuterskoj osnovi i tokom testa se provjerava znanje sve četiri jezičke vještine (slušanje, čitanje, pisanje i govor). Certifikati koji se dobiju nakon uspješno obavljenog testa su prihvaćeni u svim zemljama svijeta. Takođe su priznati prilikom apliciranja za dobijanje britanske i australijske studentske vize.

pte-authorized-test-center

Mi vjerujemo da je sposobnost da efikasno komunicirate na engleskom jeziku od ključnog značaja za međunarodni uspjeh, bilo u obrazovanju, ili na radnom mjestu. Pearson proizvodi su dizajnirani da pruže brze i pouzdane rezultate na koje se mogu osloniti naši studenti, partneri i institucije.